Szukaj
Close this search box.

Pasta z czerwonej fasoli

Najszybsza pasta kanapkowa, która nie raz ratowała mnie z sytuacji kiedy nie miałam nic w lodówce! A smakuje przepysznie, w połączeniu z ogórkami kiszonymi – bomba 👌

✔️ 1 puszka czerwonej fasoli
✔️ 20g cebuli
✔️ 20g szczypiorku
✔️ 1 łyżka koncentratu pomidorowego
✔️ 2 łyżki oliwy
✔️ sól, pieprz, wędzona papryka

Cebulę i szczypiorek posiekaj. Fasolę odcedzoną z zalewy przełóż do miski, dodaj koncentrat, oliwę, przyprawy, cebulę i zblenduj na pastę. Dodaj szczypiorek i wymieszaj łyżką. Podawaj z pieczywem i ulubionymi dodatkami.

Kaloryczność: 434,6 kcal
Białko: 22g
Tłuszcze: 22g
Węglowodany: 35,5g

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top