Uwielbiam świeże figi, a początek jesieni jest doskonałym momentem na kupowanie tych pysznych owoców. Świetnie pasują do owsianek, słodkich deserów, jednak moim faworytem jest połączenie fig ze słonymi smakami, w tym przypadku z camembertem. Z dodatkiem rukoli, orzechów włoskich i miodu mamy idealne kanapki, które sprawdzą się i na śniadanie, jak i kolację.
✔ 2 kromki chleba
✔ garść rukoli
✔ 1 świeża figa
✔ 2 plasterki sera camembert
✔ 1 łyżeczka miodu
✔ pół garści orzechów włoskich
✔ 1 łyżeczka miodu
Rukolę umyj i osusz. Połóż rukolę na kromce chleba, połóż plasterki camemberta, figi, całość skrop miodem i posyp orzechami.
Kaloryczność: 461 kcal
Białko: 16,2g
Tłuszcze: 19,4g
Węglowodany: 53,5g