Kanapki z figami

Uwielbiam świeże figi, a początek jesieni jest doskonałym momentem na kupowanie tych pysznych owoców. Świetnie pasują do owsianek, słodkich deserów, jednak moim faworytem jest połączenie fig ze słonymi smakami, w tym przypadku z camembertem. Z dodatkiem rukoli, orzechów włoskich i miodu mamy idealne kanapki, które sprawdzą się i na śniadanie, jak i kolację.

✔ 2 kromki chleba
✔ garść rukoli
✔ 1 świeża figa
✔ 2 plasterki sera camembert
✔ 1 łyżeczka miodu
✔ pół garści orzechów włoskich
✔ 1 łyżeczka miodu

Rukolę umyj i osusz. Połóż rukolę na kromce chleba, połóż plasterki camemberta, figi, całość skrop miodem i posyp orzechami.

Kaloryczność: 461 kcal
Białko: 16,2g
Tłuszcze: 19,4g
Węglowodany: 53,5g

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top