Jaglanka Raffaello

Mamy tu jakiś fanów Raffaello?  Poniżej przepis na jaglankę, którą doceni każdy wielbiciel kokosowych smaków!

✔️ 150ml mleka 1,5%
✔️ 50ml mleczka kokosowego light
✔️ 70g mrożonych malin
✔️ 3 łyżki płatków jaglanych
✔️ 1 łyżeczka wiórków kokosowych
✔️ 1 łyżeczka erytrytolu lub innego słodziła
✔️ 1 łyżeczka migdałów w płatkach
✔️ 1 kostka białej czekolady

Do rondelka wlej mleko oraz mleczko kokosowe, zagotuj. Wsyp płatki, wymieszaj i gotuj przez 5 minut co jakiś czas mieszając aż jaglanka zgęstnieje. Do jaglanki wsyp wiórki, słodziło, wymieszaj. Przelej jaglankę do miseczki, dodaj rozmrożone maliny, posyp płatkami migdałowymi oraz polej rozpuszczoną czekoladą. Opcjonalnie podawaj z kuleczkami Raffaello.

Wartość odżywcza bez kuleczek Raffaello: 361,4 kcal, 10,5g B, 16,2 g T, 40g W
Wartość odżywcza 1 kuleczki Raffaello: 63 kcal, 0,7g B, 4,9g T, 3,8g W

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top