Mamy tu jakiś fanów Raffaello? Poniżej przepis na jaglankę, którą doceni każdy wielbiciel kokosowych smaków!
✔️ 150ml mleka 1,5%
✔️ 50ml mleczka kokosowego light
✔️ 70g mrożonych malin
✔️ 3 łyżki płatków jaglanych
✔️ 1 łyżeczka wiórków kokosowych
✔️ 1 łyżeczka erytrytolu lub innego słodziła
✔️ 1 łyżeczka migdałów w płatkach
✔️ 1 kostka białej czekolady
Do rondelka wlej mleko oraz mleczko kokosowe, zagotuj. Wsyp płatki, wymieszaj i gotuj przez 5 minut co jakiś czas mieszając aż jaglanka zgęstnieje. Do jaglanki wsyp wiórki, słodziło, wymieszaj. Przelej jaglankę do miseczki, dodaj rozmrożone maliny, posyp płatkami migdałowymi oraz polej rozpuszczoną czekoladą. Opcjonalnie podawaj z kuleczkami Raffaello.
Wartość odżywcza bez kuleczek Raffaello: 361,4 kcal, 10,5g B, 16,2 g T, 40g W
Wartość odżywcza 1 kuleczki Raffaello: 63 kcal, 0,7g B, 4,9g T, 3,8g W