Cały dzień jedzenia 1800 kcal

Cały dzień jedzenia za 22 zł, który dostarczy 1853 kcal, 79,5g biała, 67g tłuszczu, 216g węglowodanów oraz 42g błonnika.

Wszystkie produkty zostały zakupione w Lidlu.

👉 ŚNIADANIE = 514 kcal

Owsianka a’la szarlotka

✔️ 200ml mleka 1,5%

✔️ 60g płatków owsianych

✔️ 1 małe jabłko

✔️ 15g orzechów włoskich

✔️ 10g miodu

✔️ cynamon

Mleko zagotuj, wsyp płatki i gotuj przez 5 minut. Jabłko zetrzyj na dużych oczkach i wymieszaj z owsianką. Dodaj posiekane orzechy, posyp cynamonem i polej miodem.

KOSZT = 2,60 zł

👉 II ŚNIADANIE = 428 kcal

Kanapki z hummusem, polędwicą i warzywami + kaki

✔️ 1 bułka grahamka

✔️ 4 łyżeczki hummusu

✔️ 10g rukoli

✔️ 4 plasterki polędwicy z indyka Piko

✔️ 2 plasterki pomidora

✔️ 4 plasterki ogórka

✔️ 1 rzodkiewka

Pieczywo posmaruj hummusem, połóż rukolę, polędwicę, plastry pomidorka, ogórka i rzodkiewki. Zjedz kaki.

KOSZT = 5,66 zł

👉 OBIAD = 522 kcal

Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym z cukinią i papryką

✔️ 100g piersi z indyka

✔️ 50g makaronu pełnoziarnistego

✔️ 200g przecieru pomidorowego

✔️ 90g cukinii

✔️ 70g papryki

✔️20g cebuli

✔️ 1 ząbek czosnku

✔️ 15g oliwy 

✔️ natka pietruszki

✔️ sól, pieprz, oregano, papryka słodka

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę, przypraw lekko solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, cukinię umyj i pokrój w ćwiartki, paprykę umyj i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej połowę oliwy i usmaż kurczaka. Gotowe mięso odstaw na bok i na tą samą patelnię wylej resztę oliwy i smaż przez 2 minuty cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię i paprykę i smaż przez 4 minuty. Następnie dodaj przecier i gotuj przez 5-7 minut aż sos zgęstnieje. Dopraw sos solą, pieprzem, papryką i oregano. Dodaj kurczaka i wymieszaj. Podawaj z makaronem i posyp posiekaną natką pietruszki.

KOSZT = 7,29 zł

👉 KOLACJA = 389 kcal

Sałatka z mozzarellą i burakiem

✔️ 60g pieczywa razowego

✔️ 10g rukoli

✔️ 50g mozzarelli light w kulkach

✔️ 65g buraczków w kostkach Bonduelle

✔️ 5g orzechów włoskich

✔️ dressing vinegret: 10ml oliwy, 5g miodu, 2g soku z cytryny, sól, pieprz

Wymieszaj składniki na dressing i przelej do osobnego pojemniczka. Rukolę umyj i osusz. Kulki mozzarelli przekrój na pół, orzechy posiekaj, buraczki odcedź. Wszystko przesyp na rukolę i wymieszaj z dressingiem chwilę przez zjedzeniem.

KOSZT = 6,43 zł

SUMA = 21,98 zł 

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top