Kasza manna z wiśniami i czekoladą

Pyszne i proste śniadanie – kasza manna z dodatkiem mrożonych wiśni, gorzkiej czekolady i orzechów laskowych.  Połączenie wiśni i gorzkiej czekolady to połączenie idealne, więc jeśli jeszcze nie probowałaś/eś to koniecznie to nadrób! Obiecuję, że będzie przepysznie. 😉

Przepis na 1 porcję:
✔️ 250 ml mleka 2%
✔️ 3 łyżki kaszy manny
✔️ 100g mrożonych wiśni
✔️ 1 łyżeczka erytrytolu lub innego słodzidła
✔️ 15g orzechów laskowych
✔️ 1 kostka czekolady gorzkiej

Wiśnie zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Mleko wlej do rondelka i zagotuj. Wsyp kaszę, erytrytol, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, co jakiś czas mieszając, do uzyskania gęstej konsystencji. Kaszę przelej do miski. Dodaj rozmrożone wiśnie, posyp posiekanymi orzechami i czekoladą.

Kaloryczność: 435 kcal
Białko: 15g
Tłuszcze: 17g
Węglowodany: 53g

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top