Przepis na przepyszne tosty francuskie z dodatkiem waniliowego skyru, który podbije smak, ale również będzie źródłem białka. Zamiast malin i borówek można użyć tak na prawdę dowolnych owoców, również tych mrożonych.
Przepis na 1 porcję:
✔️ 4 kawałki chałki
✔️ 1 jajko
✔️ 2 łyżki mleka
✔️ 5g masła/oleju
✔️ 75g skyru waniliowego
✔️ garść malin
✔️ garść borówek
✔️ 1 łyżeczka płatków migdałowych
Jajko roztrzep widelcem, dodaj mleko i wymieszaj. Chałkę pokrój na grubsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło/olej, każdy kawałek chałki obtocz w jajku z obu stron i połóż na patelni. Smaż chałkę z obu stron na małym ogniu przez około 2 minuty. Gotową chałkę posmaruj skyrem, posyp owocami i płatkami migdałowymi.
Kaloryczność: 538 kcal
Białko: 23,4g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 66,5g