Pyszna, a zarazem lekka sałatka z serem halloum, toretllini, oliwkami i mnóstwem warzyw. Sprawdzi się jako obiad, lunchbox lub kolacja.
✔️ 1 duża garść miksu sałat
✔️ 50g sera halloumi
✔️ 50g tortellini, u mnie z serem
✔️ 30g oliwek kalamata
✔️ 1/4 zielonej papryki
✔️ 1/4 czerwonej cebuli
✔️ 1/4 ogórka zielonego
✔️ 5 pomidorków koktajlowych
✔️ 1 łyżeczka oliwy z oliwek
✔️ oregano lub mieszanka ziół śródziemnomorskich
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w cienkie paski, ogórka na ćwiartki oraz pomidorki przekrój na pół. Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ser halloumi podziel na mniejsze części, rozgrzej patelnię grillową i grilluj aż ser się zarumieni. Na talerz wyłóż umytą sałatę i polej oliwą. Następnie dodaj pokrojone warzywa, oliwki, ugotowane tortellini oraz ser. Całość posyp ziołami.
Kaloryczność: 567 kcal
Białko: 24,6g
Tłuszcze: 28g
Węglowodany: 47,3g