Obiad ekspresowy, który przygotujesz w mniej niż 30 minut.
Przepis na 3 porcje:
✔ 150g ryżu basmati
✔ 50g ryżu dzikiego (można pominąć i dodać więcej basmati)
✔ 200g piersi z kurczaka
✔ 1 paczka mrożonych warzyw w stylu azjatyckim/450g
✔ 3 łyżki oliwy z oliwek
✔ 3 łyżki sosu sojowego
✔ sól, pieprz, tymianek
Mięso umyj, pokrój na większe plastry, skrop oliwą z oliwek, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem i ugriiluj na patelni grillowej aż się zarumieni. Zagotuj 400l wody, wrzuć dziki ryż, gotuj przez 5 minut, wrzuć ryż basmati i gotuj jeszcze 15 minut. Na patelnię wrzuć warzywa i gotuj aż do rozmrożenia warzyw. Następnie wymieszaj z sosem sojowym. Mięso pokrój w kostkę, ryż odcedź, dodaj wszystko do warzyw, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 3 minuty.
Wartość odżywcza w 1 porcji: 447 kcal/ 25g B/ 12g T/ 64g W