Szukaj
Close this search box.

Pasta jajeczna na kanapki

Pasta jajeczna w wersji fit bez dodatku majonezu. Idealnie sprawdzi się jako śniadanie lub lekka kolacja. Dla podkręcenia smaku w trakcie mieszania składników możemy dodać odrobinę musztardy.

Składniki (1 porcja):
✔ jaja 2 sztuki
✔ 3 kromki ulubionego pieczywa
✔ jogurt naturalny 1,5 łyżki
✔ sałata 3 liście
✔ papryka 50g
✔ rzodkiewka 3 sztuki
✔ szczypiorek 1 łyżka
✔ przyprawy: sól i pieprz
✔ opcjonalnie: łyżeczka musztardy

Jajka ugotuj na twardo. Po ugotowaniu odcedź i zalej zimną wodą. Warzywa umyj, paprykę i rzodkiewkę pokrój na kosteczkę, szczypiorek posiekaj. Ostudzone jajka obierz ze skorupki i zgnieć widelcem. Dodaj jogurt naturalny, paprykę, rzodkiewkę, szczypiorek, sól, pieprz i całość wymieszaj. Na pieczywie połóż liść sałaty i gotową pastę.

Kaloryczność: 455 kcal
Białko: 24g
Tłuszcze: 13,9g

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top