Szukaj
Close this search box.

Omlet ze szparagami

Puszysty omlet ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi to mój śniadaniowy faworyt w sezonie szparagowym. Również idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do pudełka lub jako szybka kolacja.

✔ 2 jajka
✔ 4 szparagi
✔ kilka pomidorków koktajlowych
✔ 1 łyżka mleka
✔ 1 łyżeczka oliwy
✔ sól i pieprz
✔ natka pietruszki
✔ 1-2 kromki ulubionego pieczywa

Do miski wbij jajka. Wlej mleko, przypraw solą i pieprzem i wymieszaj. Szparagi umyj, odłam końce i pokrój po skosie. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Dodaj warzywa do jajek, wymieszaj i wlej na rozgrzaną patelnię z oliwą. Przykryj pokrywką i smaż przez około 5 minut aż masa się zetnie. Gotowy omlet posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.

Kaloryczność: 468 kcal
Białko: 26g
Tłuszcze: 18g
Węglowodany: 43g

Mam na imię Marta i jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym.

Uwielbiam gotować i tworzyć szybkie, proste dania. Na moim blogu znajdziesz mnóstwo pomysłów na zdrowe posiłki oraz solidną dawkę wiedzy na temat odżywiania. Moją misją jest pokazanie, że zdrowe odżywianie może być przyjemne, smaczne i na każdą kieszeń.

Instagram
Newsletter
Scroll to Top