Lekko zmodyfikowałam sałatkę cezar, więc dodałam szparagi oraz pomidorki koktajlowe, aby dostarczyć więcej warzyw 🥗 wyszło pysznie!
Przepis na 1 porcję:
✔ połowa główki sałaty rzymskiej mini
✔ 50g piersi z kurczaka
✔ 1 plaster boczku
✔ 3 szparagi
✔ 5 sztuk pomidorķów koktajlowych
✔ 1 kromka pieczywa pszennego
✔ sól, pieprz, papryka słodka, tymianek
✔ sos: 1 łyżka majonezu, pół łyżeczki musztardy, 1 łyżka tartego sera grana padano, odrobina soku z cytryny, sól i pieprz
Kurczaka umyj, przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Rozgrzej patelnię grillową i smaż mięso z obu stron aż się zarumieni. Na tej samej patelni podgrzej lekko szparagi. Boczek pokrój w drobne kawałki, z pieczywa usuń skórkę i pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek, aż stanie się chrupki. Na tej samej patelni zrób grzanki. Sałatę umyj i porwij, wymieszaj składniki na sos i połącz z sałatą. Gotowego kurczaka pokrój w plastry, szparagi pokrój na mniejsze części, pomidorki przekrój na pół. Dodaj wszystko do sałatki.
Kaloryczność: 576 kcal
Białko: 28,5g
Tłuszcze: 29,7g
Węglowodany: 45,2g